Turkindir.com
Sitemizdeki tüm program ve dosyalar,
Resmi üretici ve yapımcı sitelerinden indirilir.
Toplam Program ve Oyun Sayısı : 11074 ® Güncellenme Tarihi : 28.03.2024 Åžu Anda Online:159 ziyaretci 
KATEGORÄ°LER :




│ Ana Sayfa Yeni Programlar En Ä°yi Programlar Sitene Program Ekle │

AN Guestbook indir → Hazır Kodlar PHP

AN Guestbook





AN Guestbook Editör Açıklaması:
Şimdi tanıtacağımız program; AN Guestbook isimli, içerisinde arama motoru, oldukça gelişmiş yönetim bölümü, arama motoru dostu sayfaları olan, smiley (gülümseme simgeleri), çoklu dil desteği, kullanışlı sayfalama sistemi gibi özellikleri bulunan, PHP kodlama dili ile yazılmış ve MySql veritabanı sistemini kullanan bir Ziyaretçi Defteri Scriptidir.

AN Guestbook (Ziyaretçi Defteri) nin özellikleri, yaptığı iş, kurmadan önce bilmeniz gerekenler, kurulumda uygulamanız gereken işlemler gibi bilgileri vermeye çalışacağım.

Ziyaretçi Defterini kurduğunuzda standart olarak (kurulumdan itibaren) Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve Türkçe dilleri otomatik olarak yüklenmiş gelmektedir. İngilizce veya başka bir dille kurulum yapıp, sonra yönetim panelinden diğer dillere geçiş yapmak bir tıklama kadar basit.

AN Guestbook (Ziyaretçi Defteri) nin Temel Özellikleri :

Ziyaretçi Defteri Mesaj Yazma Alanları;
Adınız-Soyadınız
BulunduÄŸunuz Yer
Ãœlkeniz
E-Posta Adresiniz
Siteye Oy verme
Mesaj yazma alanı.

Mesaj yazma alanları hakkında açıklamalı bilgiler:
Ülke seçimi kısmında;aşağı açılan seçim kutusu ülke isimler seçilmekte ve tüm ülke bayrakları scriptin içinde olmakla beraber, mesaj önizleme ve görüntülemede ülke bayrakları çıkmaktadır.
Mesaj yazma alanının üstünde;, koyu, yatık, altı çizili, renk verme, web linki (Url) ekleme, link ile resim ekleme, başka bir mesajdan alıntı yapma, metin boyutlandırma, metni hizalama, renk kodlarını gösteren açılan pencere özellikleri ile yazılan mesaj metninin biçimlendirilmesi sağlanmaktadır. İsterseniz bu özelliklerin html kodlarını da direkt olarak yazabilmektesiniz.
Siteye Oy Verme kısmında; 1 ile 5 arası, açılır seçim kutusu ile seçilebilen puanlama sistemi. Yazılan mesajlarda kırmızı yıldızlar ile gösterilmektedir.
Editörden : Mesaj yazma alanının üstünde bulunan metin biçimlendirme kısmında bulunan renk kodu bulma penceresi oldukça iyi düşünülmüş.

Yönetim Paneli Özellikleri :
Ziyaretçi Defterinin Yönetim panelinde;
Yönetim Paneli Ana Sayfasına Dönüş,
Mesaj Yönetimi,
Bu bölümde, yazılmış olan mesajlar üzerinde değiştirme, silme, yönetici cevabı ekleme, Kayıtlı mesaj ile gelen İP adresine göre engelleme (banlama) veya engeli kaldırma, sildiğiniz mesajları çöp kutusu vasıtasıyla geri alabilme özelliği gibi 3 ana başlıktan oluşan, çoğu gelişmiş ziyaretçi defterinde bile bulunmayan imkanlar mevcuttur.
Veritabanı Yönetim Seçenekleri
Bu bölüm 17 ana başlıktan oluşmakta ve bu başlıklar şöyledir.
Başlığı değiştir
İnternet tarayıcı (browser) ve Ziyaretçi Defterinizin başlığını değiştirmenizi sağlayan bölümdür.
Meta-tagları değiştir
Meta-tag (description) açıklamaları ve kelimelerinin (keywords) tanıtıldığı bölümdür.
Mesaj görünümü
Kayıtlı mesajların hangi yönteme göre görüntüleneceği (tek sayfa, ayrılmış sayfalar), sayfa başına kaç mesaj görünmesi gibi özelliklerin ayarlandığı bölümdür.
Azami karakter sayısı yönetimi
Mesaj alanlarında azami kaç karakter yazılabileceği gibi ayarların yapıldığı bölümdür.
Resim yönetimi
Mesajlarda eklenen resimlerin boyutları büyükse sayfa görünümünü bozacağı için bu bölümde bu resimlerin otomatik olarak yeniden boyutlandırılmış halde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
Dil deÄŸiÅŸtir
Ziyaretçi defteri ve yönetim merkezi olarak iki farklı dil seçme imkanını düşünerek programcılık mantığının ne kadar gelişmiş olduğunu anladığımız üreticinin bize sağladığı bu imkanla iki bölümde de ayrı ayrı diller kullanabiliriz. Türkçe için tanıtımımın en sonunda detaylı açıklama bulabilirsiniz.
Stil deÄŸiÅŸtir
Ziyaretçi defteri ve yönetim merkezi arkaplanı ve stili için ayrı ayrı stil dosyaları olan ve bir tıklamayla kolayca değiştirebileceğiniz bir bölümdür. Stil dosyalarında değişiklik yapmak veya kendi stilinizi kullanmak isterseniz ziyaretçi defterini kurduğunuz klasörün içinde olan /styles klasörüne yeni yaptığınız .css uzantılı dosyalarınızı atabilir veya mevcut olanların üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.
Yükleme merkezi
Ziyaretçi defteri, yönetim merkezi stili ve dil dosyalarını bu bölümden upload ederek yani yükleyerek kullanabileceğiniz bölümdür.
Tarih gösterim şeklini değiştir
Üretici bu bölüm ile dünya üzerinde kullanılan her türlü tarih gösterme şeklini yaparak biz Türkleri de düşündüğünü belirtmiş olmakla beraber 27-01-2007 şeklinde gösterim şekli gibi bizim kullandığımız tarih biçimini de seçebilirsiniz.
Mesaj zaman aralığı (flood) yönetimi
Ziyaretçi defterinizin kötü amaçlı kişilerde amaçsız mesajlarla doldurulmasını engellemek için üretici tarafından düşünülen bu güzel uygulama ile iki mesaj arasında beklenmesi gereken süreyi (flood) dakika olarak burada ayarlayabiliyorsunuz.
Ziyaretçi Defterini Yayına Kapat/Aç
Ziyaretçi defteriniz üzerinde işlem (güncelleme vb.) yaptığınız zaman ziyaretçilerinizin mesaj yazarak olumsuzluklar çıkmasını engellemek için veya başka sebeplerle ziyaretçi defterinizi yayına kapatmak, tekrar geri açmak istediğinizde kullanabileceğiniz, kapatıldığında ziyaretçilerinizin göreceği bir mesaj da yazabileceğiniz bölümdür.
Kelime filtresi yönetimi
Çoğu forum vb. uygulamada da bulunan kelime sensörü yani kötü kelimeleri engelleme ve isterseniz yerine sizin belirleyeceğiniz kelimenin tanımlandığı bölümdür.
Smilies (Gülümseme) simgeleri yönetimi
Bu bölümde de; mesajlarda veya yönetim merkezinde kullanılmak üzere scriptte mevcut olan smilies lere yani gülümseme simgeleri ilave yapmak istediğinizde kullanacağınız bir özellik mevcuttur. Kodunu, resim yolunu ve açıklamasını yazarak tanımlayabilirsiniz.
Resim doğrulama yönetimi
Bu özellik ile mesajlarını yazan ziyaretçilerin mesajlarını kaydetmeleri için doğrulama kodu sorulmasını/sorulmamasını, bu doğrulama kodunun resim veya metin olmasını seçebilirsiniz. Kötü amaçlı kişilerin yapacağı otomatik mesaj yazma hareketlerini keserek yüksek güvenlik sağlayabileceğiniz bir özelliktir.
Arama Yap
Mesajlar içerisinde, ip adresine, ülke adına, vereceğiniz kelimeye, ziyaretçinin kaydedilmiş olan browser (internet tarayıcı) adına veya arşivlenmiş mesajlar içinde bulma seçeneklerine göre arama yapabileceğiniz güzel ve faydalı bir bölümdür.
Kayıtlı ayarlar
Ziyaretçi defterinizin kurulum aşamasından sonra mevcut olan ayarlarını görme ve yanlarındaki kutucuklar ile anında değiştirme yapabileceğiniz faydalı bir bölümdür.
Veritabanını Optimize Et
Bu özellik oldukça ilginç, güzel, faydalı ve çoğu scriptte olmayan bir özelliktir. Bu kısmı seçtiğinizde ve uyguladığınızda veritabanınıza PhpMyAdmin de manuel olarak kullandığımız optimize table komutu gönderilerek veritabanı bilgi tablolarınız üzerinde bir iyileştirme yapılması sağlanıyor. Eğer ziyaretçi defterinizde fazla sayıda mesaj varsa ve ağır çalışma gözlemlerseniz bu kısmı uygulamanızda fayda olacaktır.
Üretici Hakkında
Bu bölümde ise üreticinin adı, site adresi, kurulumda gördüğünüz lisans sözleşmesi linki, versiyon güncellik kontrolü gibi özellikler bulunmaktadır. Versiyon güncelleme kontrolü ile bir ilke imza atan üretici, bu linke tıkladığınız ekrana gelen yönergeleri takip ederek scripti güncellemenizi amaçlamıştır.

Yönetici Ayarlama Bölümü :
Şifre Değiştir : Bu bölümde mevcut giriş yapmış yöneticinin kendi şifresini değiştirmesi sağlanmaktadır.
E-Posta adresini değiştir : Bu bölümde de mevcut giriş yapmış yöneticinin kendi e-posta adresini değiştirmesini sağlayabilirsiniz. Burada Yüksek güvenlik düşünülerek (sizden habersiz giriş yapılması halinde) değiştirilen e-posta adresine onaylama linki gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Yönöetici Ekle/Sil : Bu bölüm; ziyaretçi defterinize yönetici ekleme, silme, bilgilerini değiştirme amacıyla kullanılmaktadır. Sayfa altında mevcut yöneticiler gösterilmekte ve yanlarında silme, değişiklik yapma gibi işlem butonları olmaktadır. Ziyaretçi defterini kurarken belirlediğiniz yönetici adı Süper Yönetici olarak tanımlanmaktadır. Sadece Süper Yönetici normal yönetici açabilir, düzenleyeblir, silebilir. Eğer normal yönetici olarak giriş yapan kişiler şifrelerini unutursa size başvurarak yeni şifre isterse buradan yapabilirsiniz. Eğer Süper yönetici şifresini unutursa buradaki şifre değiştirme linki ile e-posta adresine yeni bir şifre gönderilmesini sağlayabilir. Mevcut yöneticiler tablosunda göreceğiniz gibi Süper Yöneticiyi güvenlik gereği silemez ve üzerinde işlem yapamazsınız.

Ziyaretçi defterinizin arama motorları (Google vb.) tarafından taranıp, indekslenmesi sırasında özel bilgilerin alınmasını önlemek için administrator, config, flags, config.php, data.php klasörleri ve dosyalarını okumaması sağlanmıştır.

ÖNEMLİ UYARI :
Ziyaretçi defteri yönetim panelinde çoğu işlemde, scriptin çalışma hızını arttırmak için silme ve değiştirme işlemlerinde onaylama sorusu konmamıştır. Bu sebeple bu tür işlemleri yaparken geri dönüşü olmayacağını bilerek yapmanızı önemle tavsiye ederim.

KURULUM YARDIMI :
Öncelikle sitenizin hosting alanında açılmış bir veritabanı yoksa, bir veritabanı açmalısınız.
Sitenizde kullandığınız mevcut bir veritabanınız var ise ve bu veritabanını ziyaretçi defteriniz için de kullanmak istiyorsanız; kurulum ekranında istenen veritabanı bilgilerinde mevcut veritabanı bilgilerini girmelisiniz.
Mevcut veritabanınızdan hariç farklı bir veritabanı açarak ziyaretçi defterinizi oraya kurmak istiyorsanız, birden fazla veritabanı açma hakkınız varsa yeni bir veritabanı açınız.
* Hosting panelinden (CPanel veya PhpmyAdmin den) veritabanı oluşturma hakkında bilginiz yoksa bilgi edinmek için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Bu konuda her türlü sorununuz için bana editör profilimdeki e-posta adresimden ulaşabilirsiniz.
Veritabanınızı oluşturduktan sonra;
Ziyaretçi Defteri olarak indirdiğiniz zip paketini klasör halinde açıp, sitenize istediğiniz bir klasör adı vererek FTP programınız ile sitenize yüklüyorsunuz,
Browser (internet tarayıcınız) adres satırına http://www.sitenizinadi.com/zdklasörü/installation/ yazıp enter a basıp, ekrana gelen kurulum dillerinden birini seçip (İngilizce), gelen sayfada veritabanı ile ilgili bilgilerinizi giriyorsunuz.
Bir sonraki ekranda oluşturacağınız yönetici (süper yönetici) kullanıcı adı ve şifresini giriyorsunuz. Burada da tavsiyemiz standart tüm site sahiplerinin yaptığı gibi "admin" yazmamanızdır, çünkü kötü niyetli kişiler en çok bu kelimeyi denerler, siz de başka bir kullanıcı adı yazın, sonuçta süper yönetici verdiğiniz kullanıcı adına ve şifresine verilir, admin kelimesine değil.
Kurulumun bittiğini gösteren ekranda ise en altta iki tane sarı rekle belirtilmiş "Yönetici paneline git" veya "Ziyaretçi defterini gör" yazan seçenek mevcuttur.
Ziyaretçi defterini sitenize attığınız klasöre girip, içerisindeki "installation" adlı klasörün adını değiştirin veya o klasörü komple içindekilerle birlikte siliniz. Tavsiyemiz; bir daha kurulum ihtiyacınız olabileceğini düşünerek, klasörü silmeyip adını değiştirmenizdir.
installation klasörünü sildikten veya adını değiştirdikten sonra http://www.sitenizinadi.com/zdklasörü/ ne girdiğinizde ziyaretçi defterinizin ana ekranını görürsünüz.
Eğer hemen yönetim paneline gidip ayarlarına bakmak, değiştirmek isterseniz adresin sonuna administrator/ kelimesini ekleyip, kurulumda verdiğiniz süper yönetici kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Editörün Yorumu :
Oldukça hoş, tasarımı güzel, Türkçe özelliği ve diğer diller özelliği olan, genelde hata sayısı oldukça az olan bir script (kodlama) olarak değerlendiriyor ve İnnDir.com Puanı olarak 5 üzerinden 5 Puan vermekteyim. Bu sebeple de denemenizi tavsiye ediyorum.

Ziyaretçi Defterini Türkçe Kullanmak :
mp7indir.com Editörü olarak (Nejdet Acar-Acne) böyle güzel bir Ziyaretçi Defterinin Türkçe dilinde de kullanılmasını sağlamak için çalışma yaparak, Türkçe Dil çevirisini yaptım ve üreticiye gönderdim, üreticinin de anlayışıyla 0.5 sürümünden itibaren Şanlı Türk Bayrağımız da bir yabancı programın kurulum dahil tüm menülerinde dalgalanacaktır.

Ä°NNDÄ°RME UYARISI :
Program SourceForge® Açık Kaynak Yayınlama sitesi üzerinden indirildiği için, bu ekrandaki Programı indir linkine bastıktan sonra açılacak sayfada indirilme işleminin başlaması için yaklaşık 15 saniye kadar bekleyiniz. Beklemenize rağmen otomatik indirme işlemi başlamıyorsa, sol tarafta altta bulunan Select a different mirror? linkine tıklayıp indirme sunucu seçebilirsiniz. Tavsiyem : HEAnet, Dublin-Ireland ı seçmenizdir, indirme isteklerine oldukça hızlı cevap vermektedir.

0.6 Versiyonu Yenilikleri :
Silinen mesajları geri getirme özelliği,
Sunucunuzda GD modülünün kurulu olup olmadığını kontrol edebilme özelliği,
Mesajlardaki otomatik kötü kelimeleri filtreleme özelliği,
Mesaj arama sonuçları sayfasında ülke bayrağına tıklandığında ülke adı ve bayrağını getirebilme özelliği,
İstatistik sayfasında daha hızlı kod desteği özelliği,
Mesajlardaki bilgi giriş alanlarını kötü kodlar ve spam robotlarına karşı koruma özelliği,
Sadece süper yönetici tarafından mesaj silebilme özelliği,
Şifreler md5 kodlama özelliği ile daha güvenli hale getirildi,
İstatistik sayfasında ülke bayrağı ülke adından önce görüntülenmesi,
Arama motorlarının daha rahat tarayabilmesi için yapılan çalışma ile daha fazla performans,
Kullanıcı giriş sayfasındaki bir hata giderildi,
Bazı ufak çeviri hataları giderildi,
Mesaj düzenlemedeki bazı ufak hatalar giderildi,
Sağdan sola metin yazımı yapılan dillerdeki bazı sayfa link hataları giderildi,
Sağdan sola metin yazımı yapılan diller seçildiğinde sayfa dizaynının bozulması sorunu giderildi.

0.5 Versiyondaki Yenilikler :
Türkçe Dil Seçeneği (kurulumdan itibaren) eklendi.
Yedekleme ve Yedeği Geri Yükleme Aracı eklendi.
Mesajı Yayınla veya Yayından Kaldır seçeneği eklendi.
Veritabanı sorgulamalarına MYSQL_ASSOC parametreleri eklendi.
Mesaj Moderasyonu yani yazılan mesajların kontrol edildikten sonra onaylanıp, yayınlanması seçeneği eklendi.
Resimler için şeffaflaştırma efekti eklendi.
Popup (açılan ufak pencerelere) smilies (gülümseme) desteği eklendi.
Şifremi unuttum sayfası linki eklendi.
Dosya bölme özelliği eklendi.
BBcode editöründeki (yazı alanı) Internet Explorer hataları düzeltildi.
Diğer dillerdeki yabancı karakterlerden dolyı yönetim panelinde oluşan hatalar giderildi.
Veritabanı iyileştirme sayfasındaki hatalar düzeltildi.
page_links sayfasındaki bir hata giderildi.
Sayfa girişlerindeki veri doğrulaması geliştirildi.
Yönetim panelindeki birkaç hata düzeltildi.



AN Guestbook indir ( Download )


İndirme Notu :AN Guestbook Programını indirdikten ettikten sonra lütfen antivirüs programları ile taramadan geçiriniz. Turkindir.com AN Guestbook program yazarı değildir ve sorumlulukta kabul etmez.
 
SEÇMECE PROGRAMLAR
Yet Another PHP Bulletin
JMK Advertisement Rotator
PHP-Nuke
Joomla! Safe Mode Yaması
Nuke to Joomla/Mambo Conv
SMF Joomla! Türkçe Dil
phPortal
WEBinsta FM File Manager
UebiMiau
BlackSoul 1.0.0 for phpBB
phpBB Son Mesajlar Joomla
Joomla/Mambo SMF GiriÅŸ M
SimpleBoard Joomla!
BlaB! Lite
SMF Forum`un Joomla`ya KÃ
AN Guestbook
eyeOS
Easy PHP
JoomlaXplorer
NMChecker
DCP-Portal SE
HyperBook Guestbook
Gelişmiş Görsel Onay K
myBB Türkçe Dil DosyasÄ
PeHePe Ãœyelik Sistemi
VCD-db
Postacı
Mambo/Joomla! Yönetim Pa
akcanSoft GuestBook PHP
MegaBB Premod
PhpFreeChat
Woltlab Burning Guest Boo
Phpbb2 Plus
VistaBB
paFileDB
phpBB for Joomla! Türkç
SEO-Board
Land Down Under
Joomla vBulletin Köprü
 



Copyright © Turkindir.com

Gizlilik Bildirimi