Turkindir.com
Sitemizdeki tüm program ve dosyalar,
Resmi üretici ve yapımcı sitelerinden indirilir.
Toplam Program ve Oyun Sayısı : 11074 ® Güncellenme Tarihi : 20.04.2024 Şu Anda Online:152 ziyaretci 
KATEGORİLER :




│ Ana Sayfa Yeni Programlar En İyi Programlar Sitene Program Ekle │

XP TCP/IP Repair indir → Araçlar Sistem Araçları

XP TCP/IP Repair





XP TCP/IP Repair Editör Açıklaması:
XP TCP/IP Repair adlı bu küçücük boyutlu programcık; çoğu bilgisayarcının alet çantasında bulunan (artık alet çantası kalmadı gerçi, usb bellek taşıyorlar), internet veri alışveriş protokolü olan TCP/IP ve Winsock ayarlarını işletim sisteminin varsayılan olması gereken ayarlarına göre sıfırlayan harika bir programdır.

Bilgisayarımıza bulaşan spyware, adware, malware denen çeşitli zararlı casus programlar, haşeratlar, dialer kalmadı artık diyeniniz olur ama dialer’lar, trojanlar, virüsler ve çok sayıda kötü içerik sayesinde bazen internet bağlantımız kopar, modem ve kablolarımızı kontrol ederiz ama bir sorun göremeyiz, yine de internete bağlanamayız veya bağlansak bile bir sayfa bile açamayacak kadar, dosya bile indiremeyecek kadar yavaş hat aldığımızı görürüz. Hatta makinemizin adsl modemimizden ip bile alamadığını görürüz. İp alıp alamadığınızı Yerel Ağ Bağlantınızın Durum bölümünden Destek kısmına girerek görürsünüz, 192.168.2.695 gibi abuk bir ip aldığınızı görürsünüz ama bu ip numarası modeminizden aldığınız gerçek bir ip numarası değildir, modemden gerçek bir hat alamadığınız zaman makinenizin size gösterdiği göstermelik bir ip numarasıdır.

Bazen de evimizdeki bilgisayarımızın internet ayarlarını çocuklarımız anlamadan karıştırıp bozar veya bilgisayarın her yerini kurcalamaya meraklı, haşarı bilgisayar kullanıcılarının internet ayarlarını bozduğu durumlarda, kurduğumuz bir programın bilgisayarımızın ayarlarında böyle bir şey yapacağını önceden bilemediğimiz durumlarda internet bağlantımız kesilir veya sorunlu çalıştığında bu tür otomatik sıfırlama işleri yapan programlara başvururuz.

Bazı durumlarda da bu zararlı içerikli haşereler işletim sisteminin internete bağlanması için bulunan bir iletişim kuralı olan Winsock LSP ayarlarınızı bozar.

Çoğu program ve güvenlik sitesinde TCP/IP ve Winsock LSP düzeltici programlar ayrı ayrı bulunmasına rağmen size sunduğumuz bu programın üreticisi güzel bir iş yaparak bu iki özelliği tek programda toplamıştır.

PROGRAMIN KURULUMU & KULLANIMI :
Programın kullanımı oldukça basit olup;
Kurulumu : İndirdiğiniz .exe uzantılı program kurulum paketini çift tıklayıp next (ileri) tuşlarına basıp, programı işletim sistemimize kuralım.
Kullanımı : Başlat/Programlar menüsünden “XP TCPIP Repair/XP TCPIP Repair” kısayoluna tıkladığınızda karşınıza bir küçük pencere gelir ve üzerinde basacağınız sadece 2 buton görünür. (Resimdeki gibi)
Bu butonların üstteki Reset TCP/IP ve alttaki de Repair Winsock dur. Ve üzerlerinde kısaca ne işe yaradıkları İngilizce olarak yazılıdır.
Reset TCP/IP butonu TCP/IP ayarlarınızı sıfırlayıp XP nin kurulum ayarlarındaki varsayılan haline getirir.
Repair Winsock butonu da Winsock bağlantısı ayarlarınızı onarıp, düzeltir.
Yapmanız gereken ilgili butona basıp, işlemin yapıldığına dair ekrana gelecek mesajı beklemek (3-5 saniye) ve mesaj geldiğinde işletim sisteminizi yeniden başlatmaktır.

Ayrıca programın başlat/programlar menüsündeki program grubunda bulunan uninstall (kaldırma/silme) aracıyla işiniz bittiğinde veya istediğinizde sistemininizden kaldırma özelliği de bulunmaktadır. Geride hiçbir artık bırakmadan güvenle kaldırabilirsiniz.

BİRAZ DA ÖĞRENELİM : (Eğitim Şart)
TCP/IP Nedir ?
"Bilgi Ağı" üzerindeki bilgi iletimi ve paylaşımı bazı kurallar dahilinde yapılmaktadır.
Bu kurallara kısaca "internet protokolleri", ya da TCP/IP protokoller ailesi denir. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), bilgisayarlar ile veri iletme/alma birimleri arasında organizasyonu sağlayan, böylece bir yerden diğerine veri iletişimini olanaklı kılan pek çok veri iletişim protokolüne verilen genel addır. Bir başka deyişle, TCP/IP protokolleri bilgisayarlar arası veri iletişiminin kurallarını koyar.

Bu protokollere örnek olarak;
Dosya alma/gönderme protokolü (FTP, File Transfer Protocol),
Elektronik posta iletişim protokolü (SMTP Simple Mail Transfer Protocol),
TELNET protokolü (Internet üzerindeki başka bir bilgisayarda etkileşimli çalışma için geliştirilen *login* protokolü) verilebilir.
Adını sıkça duyduğumuz WWW ortamında birbirine link objelerin iletilmesini sağlayan protokol ise Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) olarak adlandırılmaktadır.

TCP/IP protokolü aynı zamanda, diğer iletişim ağlarında da kullanılabilir. Özellikle pek çok farklı tipte bilgisayarı veya iş istasyonlarını birbirine bağlayan yerel ağlarda (LAN) kullanımı yaygındır.

TCP/IP ile kurulan bir bilgisayar ağında bir bilgisayarı üç parametre ile tanımlarız. Bu paramatreler bilgisayarın adı, IP adresi ve MAC adresidir. TCP/IP protokoller kümesi bu üç parametreyi kullanarak bilgisayarları birbirine bağlar.

LSP Nedir ?
Katmanlı Hizmet Sağlayıcı (Layered Service Provider) olarak bilinen yazılım Windows TCP/IP’nin içine gömülerek bir zincir içerisinde kullanılır. Ancak LSP’nin bozulması veya silinmesi durumunda bu zincir çalışmaz hale gelir ve internet erişimi kesilir.
(Bazı dosya paylaşım programları ve trojanlar buna neden olabilir.)

ÖNEMLİ UYARI :
1 - Bu program üretici sitesinde Sadece Windows XP İçindir ibaresiyle sunulmaktadır. Program üreticileri bizlerden daha bilgili olduklarından tavsiyelerini dinleyip sizlere programın Sadece Windows XP de çalıştığını yani Windows XP deki bu tip sorunları çözmek için yapıldığını önemle hatırlatalım ve Windows XP işletim sistemi haricinde bir sistemde çalıştırmamanız gerektiğini vurgulayalım.
2 - Sunduğumuz program herhangi bir istenmeyen yazılım temizleyicisi değildir ve sisteminizden herhangi bir dosya silmez, sadece işletim sisteminizin kurulumunda ve içerisinde var olan doğru ayarları yanlış ayarların üzerine kaydederek sorununuzun ortadan kalkmasını sağlar.
3 - Programın doğru veya yanlış kullanımından doğan tüm olumsuzluklar, çıkabilecek ekstra sorunlar üretici sitesindeki Ücretsiz Program Lisans Anlaşmasında da belirtildiği üzere programı kullanan kişiye aittir.
Her ne kadar sorunu olanlara yardımcı olmak amacıyla bu programı sizlere tanıttıysak da; internet ortamında kullanılan bilgisayara, kişiye ve değişik bir sürü duruma göre başka sorunlar çıkması her zaman muhtemeldir. Bu tür programları içinde bulunduğunuz durumdan iyice emin olduktan sonra ve her zaman sisteminizin doğru çalışan bir yedeğinin bulunduğundan emin olarak çalıştırınız.
4 - Programı kullanmadan önce; sisteminizde bulunan özel ve normalin dışında değişik yöntemlerle internet iletişimi yapan veya yerel ağ üzerinden bağlantı yapan programların çalışmasını da etkileyebileceğini unutmayınız.
5 - Programın çalışması için bilgisayarınızda Visual Basic Runtime Modülünün olması gerekmektedir. Windows XP de muhakkak mevcuttur, şayet yoksa buradan indirebilirsiniz.

Ekleyen Editör olarak programla tanışma hikayem (vakti olanlar okuyabilir) :
Ben de (Acne) bu programı bir bilgisayar teknik servisinde çalışan arkadaşım sayesinde tanıdım. Tanıdım derken benim de başıma yukarıdaki paragraflarda anlattığım bir durum geldi. Bilgisayarıma bir program kurdum ama kurduğum programı aldığım yerde bilgisayarımın internet ayarlarını kendi istediği gibi ayarlayacağına dair bir uyarı bulunmuyordu ve ben de bunu tahmin edemeden programı kurdum, çalıştırdım. Ardından internete bağlanamadığımı görüp kendi bilgim dahilinde çözümler bulmaya çalıştım ama başarılı olamadım sonunda bilgisayarcı arkadaşıma başvurdum.
Durumu anlamak için birkaç test yapan arkadaşım durumu kavrayınca hemen alet çantasından (usb belleğinden) bu programı çıkarıp çalıştırdı. Çalıştırır çalıştırmaz ekranımın sağ alt köşesinde "Yerel Ağ Bağlantısı" nın otomatik yapıldığını anlatan baloncuk kendiliğinden beliriverdi.
Ben de bu faydalı aracı sizlerle paylaşmak istedim.



XP TCP/IP Repair indir ( Download )


İndirme Notu :XP TCP/IP Repair Programını indirdikten ettikten sonra lütfen antivirüs programları ile taramadan geçiriniz. Turkindir.com XP TCP/IP Repair program yazarı değildir ve sorumlulukta kabul etmez.
 
SEÇMECE PROGRAMLAR
Custom StartUp
Ranish Partition Manager
SiSoftware Sandra MAX3
Microsoft .NET Framework
Disk and Registry Alert
Registry Fix
Microsoft PowerToys for W
CuteShield Internet Erase
Startup Genie
Fraps (2000/2003/XP/Vista
Windows Media 8 Encoding
Sanal disk üretici
ZVolume Pro
Deep Freeze Standart
Find Junk Files
Fraps (95/98/ME İçin)
Microsoft .NET Framework
Monitor & Free RAM
CleanUp!
XtraTools 2007
RamBooster
GeForceAASet
CrystalMark
SuperRam
Windows XP Webcam Timersh
Dr. Hardware 2006
O&O Defrag Professional E
Disk Editor
FreeMeter
Bilgisayar Kapatıcı
Active X Manager
Winhacker
Windows Server 2003 Servi
WinAudit
HDD Regenerator
DirectX
WINner Tweak
Auto Shutdown
Win XP Setup Disks
 



Copyright © Turkindir.com

Gizlilik Bildirimi