Turkindir.com
Sitemizdeki tüm program ve dosyalar,
Resmi üretici ve yapımcı sitelerinden indirilir.
Toplam Program ve Oyun Sayısı : 11074 ® Güncellenme Tarihi : 28.03.2024 Åžu Anda Online:155 ziyaretci 
KATEGORÄ°LER :




│ Ana Sayfa Yeni Programlar En Ä°yi Programlar Sitene Program Ekle │

FineHVAC indir → Ä°ÅŸ - Ofis Sektörel

FineHVAC





FineHVAC Editör Açıklaması:
Üreticinin açıklaması:
FineHVAC ısıtma, soğutma, klima (ISK) tesisatı projelerini hesaplamaları ve çizimleri ile birlikte hazırlayan entegre bir yazılım aracıdır. Program birlikte uyum içinde çalışan tasarım ve hesaplama bileşenlerinden oluşur. FineHVAC proje sürecinin tamamında akıllı ve otomatik bir yol izleyerek herhangi bir ISK projesinde gereksinim duyulacak sonuçları üretir, tüm proje hesaplamalarını, teknik raporları, keşif listesini, ve tüm proje çizimlerini (plan görüntüleri, kolon şeması gibi) hazırlar.

Akıllı bina tasarımı
FineHVAC’nin tasarım bileşeni kullanıcıya tam bir CAD bağımsızlığı sağlayan IntelliCAD’dir. IntelliCAD tasarım sürecinde kullanıcının işini kolaylaştıracak bir çok özelliğe sahiptir.

Otomatik cihaz yerleÅŸtirimi:
FineHVAC plan çizimlerine radyatör, fan coil, menfez ve benzeri cihazları otomatik yerleştirebilir. Otomatik yerleştirim kullanıcı seçimlerine bağlı olarak, uzman proje yapım kurallarına göre gerçekleştirilir (radyatörlerin kuzey duvarına, pencere altlarına yerleştirilmesi, parepet yüksekliğinin dikkate alınması gibi). Kullanıcı isterse belirli bir alana cihazları homojen dağıtabilir

Otomatik tesisat borusu çizimi: Tesisat boruları duvarlara parelel, bellirtilen noktalara parelel çizilebilir. Cihazlar tesisat borularına basit bir kaç işlem ile kolaylıkla bağlanır.

Çizimlerden veri alarak otomatik hesaplamalar
FineHVAC ile plan görüntüsü kolaylıkla tesisatın tasarımlanacağı 3 boyutlu mahallere dönüştürülür. Mahaller tanımlandığı an, FineHVAC çizimden aldığı veriyi kullanarak ısı kayıpları ve soğutma yüklerini otomatik hesaplanır. Plan görüntüsü herhangi bir başka CAD aracı ile dwg ya da dxf biçimde hazırlanmış veya bir tarayıcıdan alınmış olabilir.

ISK tesisatı tüm boru, kanal ve cihazları ile birlikte kolaylıkla tasarımlanır ve otomatik tanınarak numaralandırılır. Tesisat verisi hesaplama föylerine aktarılır ve tüm hesaplamalar otomatik gerçekleştirilr.

Tüm proje çizimlerinin otomatik oluşturulması
Kolon Şeması: Tesisatın plan çiziminden tamamen otomatik oluşturulur. Kullanıcı kendi oluşturduğu kazan dairesi, pafta etiketi gibi özel çizimleri kullanabilme olanağına sahiptir.
Ayrıntılı çizimler: Mevcut çizimlerden yararlanılarak diğer ayrıntılı çizimler otomatik oluşturulabilir. Örneğin, tek boyutlu kanal çizimleri, hesaplamalar sonucu elde edilmiş boyutlara göre iki boyutlu biçime otomatik dönüştürülebilir, kolon borularının yön okları ve simgeleri uygun şekilde otomatik yerleştirilebilir. Böylelikle daha kusursuz çizimler elde edilebilir.

Metodoloji bütünlüğü
FineHVAC uluslararası standartlar ve yöntemlere göre hesaplamalar yapar. Soğutma yükleri için Carrier, Ashrae CLTD, Ashrae TFM, Ashrae RTS yöntemlerini , ısı kayıpları için DIN77 ve DIN83 standartlarını, hava kanalları için eşit hız, eşit basınç kaybı, statik geri kazanım yöntemlerini kullanır. Kullanıcı dilediği hesap yöntemini seçme hakkına sahiptir. FineHVAC her durum için en ileri teknik ve matematiksel modelleri kullanarak sonuçlara en doğru ve hızlı ulaşır.

Isıtma
Isı kayıpları ısı kaybı hesapları çizimlerden otomatik alınan ya da hesap föylerine el ile girilen veri kullanılarak DIN 4701/77 ve DIN 4701/83 standartlarına göre yapılır. Her mahal ve kat için elde edilen hesap sonuçlarının çıktıları hazırlanır. Ayrıca derece-gün yöntemi ile enerji analizleri yapılır.

İki borulu sistem herhangi iki borulu sistemin (klasik veya ters toplamalı) boru donanımı hesaplamaları kat planlarından otomatik alınan ya da el ile girilen veri kullanılarak yapılır. Boru hesaplamaları klasik metod ve ya hidrolik simulasyon metodu ile yapılabilir. Radyatör, kazan, brülör, sirkülasyon pompası, emniyet donanımı, baca, yakıt tankı ve benzerlerinin analitik hesaplamaları, kullanıcı tarafından değiştirilebilen zengin veri kütüphanelerinin de yardımıyla eksiksiz yapılır. Malzeme listesi, keşif özeti, ve teknik şartname hazırlanmasında mevcut şablonlardan yararlanılır. Rapor ve hesaplar basıma hazır tablolar haline getirilir.

SoÄŸutma
Soğutma yükleri soğutma yükü hesapları kat planlarından otomatik alınan ya da el ile hesap föylerine girilen veri kullanılarak yapılır. Carrier, Ashrae CLTD, Ashrae TFM, Ashrae RTS yöntemlerini seçim şansı tanınır. FineHVAC kütüphanelerinde yapısal eleman bilgileri ve tüm illerin iklim bilgileri mevcuttur. Gölgeleme faktörleri üç değişik metodla hesaplanır. Diğer yüklerin (aydınlatma, insanlar, cihazlar, havalandırma, ve benzerleri) hesaplamaları yapılır. Mahaller, zon (50 adete kadar) ve sistemler olarak gruplandırılabilir. Elde edilen hesap sonuçları kullanıcının tanımladığı ayrıntı düzeyinde tablolar ve şemalar ile gösterilir.

Herhangi klasik veya ters toplamalı fan coil boru devresi hesapları yapılabilir. Tesisat ile ilgili veriler çizimlerden otomatik olarak alınabileceği gibi hesap föylerine el ile girilebilir. Boru hesapları klasik veya hidrolik simulasyon metodu ile gerçekleştirilir.

Programın lisanslı fiyatı ise 1220$`dır.



FineHVAC indir ( Download )


İndirme Notu :FineHVAC Programını indirdikten ettikten sonra lütfen antivirüs programları ile taramadan geçiriniz. Turkindir.com FineHVAC program yazarı değildir ve sorumlulukta kabul etmez.
 
SEÇMECE PROGRAMLAR
TEK_SER (Teknik Servis)
PharmaPro Eczane ProgramÄ
4721 Sayılı Türk Meden
PosnetNakliye
Hasta Sevk Pro
Temel Yasalar
CetaSoft Kur Güncelleme
VEB Döviz-Kur Programı
CV Sender
TeknoAsistan Doktor-Hasta
Diş Hekimliği Programı
Konut Edindirme Yardımı
Pizza Takip Programı
Rent A Car
Epiri Editör
Cafe Control
AGSoft Çocuk Doktoru Has
NetCafe DS
Doğrudan Temin Programı
Emlak Otomasyon Programı
aReS Fırın Otomasyonu
Optik Okuyucu Sistemi (Op
Pratik Göz Hasta Takibi
ProOdenek
Hasta Sevk
KantinPro
Wocsoft Site Yönetim
Pratik Dahiliye Hasta Tak
Ecz@Vizyon
Hasta Sevk Kağıdı
Åženkom Nakliye
Pratik Pediatri (Çocuk H
Microm Acenta
AKYAZ Besi Çiftliği
Video Kulüp
TeknoAsistan SipariÅŸ Tak
PC Kur
Opticut
Sinerji (Akaryakıt İsta
 



Copyright © Turkindir.com

Gizlilik Bildirimi