Turkindir.com
Sitemizdeki tüm program ve dosyalar,
Resmi üretici ve yapımcı sitelerinden indirilir.
Toplam Program ve Oyun Sayısı : 11074 ® Güncellenme Tarihi : 26.04.2024 Şu Anda Online:169 ziyaretci 
KATEGORİLER :




│ Ana Sayfa Yeni Programlar En İyi Programlar Sitene Program Ekle │

Civilization indir → Oyun Strateji

Civilization





Civilization Editör Açıklaması:
Firaxis`in efsane oyunu Civilization serisinin beklenen sürümü 4 `ün demosu nihayet yayınlandı.

Settlers, Warcraft, Age Of Empires ve Rise Of Nations gibi artık klasikleşmiş ve kendi oyuncu fanlarını oluşturmuş tüm zamanların ilk 5 strateji oyunu arasında zaten yer alan Civilization, bu 4 sürümü ile rakipleri arasında bir seviye daha ileri gidip, kendi farkını yaratabilmeyi başarmış gözüküyor.

Civilization serisinin genel prensibi olan gerçek bir tarihsel imparatorluk oluşturma felsefesi, bu sürümde de aynen devam ediyor. 18 tarihsel uygarlık arasından seçeceğimiz ünlü liderler ile oynayabileceğimiz bu muhteşem gerçekçilikteki stratejide, halkımızı şehirlere yerleştirip dünyada yayılmaya çalışıyoruz. Oyun, antik çağlardan başlayıp günümüze, ve hatta daha da ileri zamanlara kadar devam ediyor. Seçebileceğimiz uygarlıkların bazıları yayılmacılık, bazıları dinsellik, bazıları da savaşçıllık gibi çok çeşitli politikaları ve kendi özel bina ve ünitelerine sahip olarak geliyor. Zaman ilerleyip de onlarca teknolojik gelişimi gerçekleştirdikten sonra yeni şehirler kuruyoruz ve şehirlerimizi de hastane, okul, askeri binalar, saraylar, su arkları gibi çok çeşitli; daha da geliştirilebilecek olan yapılar ile güçlendirip büyütüyoruz. Oyunda birçok bitiş yöntemi mevcut. İster yayılmacı bir politika izleyip dünyada 1 numaralı güç olabilirsiniz, ister teknolojik anlamda gelişip uzay projelerinin ilk yaratıcısı olursunuz, isterseniz de Birleşmiş Milletler örgütünün başına geçip ekonomik ve kültürel anlamda bir zafere imza atabilirsiniz.

Oyun içinde gerçekleri ile tıpatıp olan birçok yapı, askeri ve sivil ünite ile çok çeşitli dinleri yayabilen din görevlileri ve tüm çağlarda yaşamış ünlü karakterler de yer alıyorlar. Arabalar, zırhlı birlikler, piyadeler, roketler, tanklar, nükleer silahlar, destroyerler, uçak gemileri, özel birimler, ajanlar, misyonerler, işçiler, atlı birlikler bunlardan sadece bazıları. İstediğiniz ülkenin kaderini siz belirleyin. Savaşın, kültürünüzü arttırın, ticaret ve antlaşmalar yapın, gelişmiş yapay zekanın hükmettiği ya da sizin gibi usta yöneticilerin komuta ettiği ülkeler ile internet üzerinden krallıklarınızı karşı karşıya getirin. Firakis, Civilization 4 ile gerçekten de iyi iş çıkarmış.

Oyundaki yenilenen özellikler :

Yenilenmiş üç boyutlu dünya haritaları ile daha da gerçekçi bir oyun keyfi
Yenilenmiş arabirim ile zahmetsizce kontrol
Çok çeşitli çoklu oyuncu kipleri, LAN, İnternet, PBEM veya genel sunucu bağlantısı desteği
Yeni takım oyunu özelliği ile bir kademe öteye taşınmış çoklu oyuncu kipi
Oldukça geliştirilebilir modüler destek (Örneğin oyunun tamamen Yıldız Savaşları, Yüzüklerin Efendisi, Dünyalar Savaşı, Terminatör Dünyası gibi birçok ücretsiz ve geliştirilmeye devam eden senaryoları var. Yeni dünyalar, yeni şehirler, yeni üniteler ve yepyeni birçok oyun, sadece siz Civ fanatiklerince yaratılıyor)
Yenilenmiş liderler (Artık her uygarlık için birden çok lider seçenekleri de oyuna dahil edilmiş durumda. Üstelik de geliştirilen grafikleri ile tamamen 3 boyutlu ve gerçek hislerini yansıtan grafikleri ile)
7 değişik din eklentisi (Kendi dinlerinizi yayın ve dünyanın din başkanı olun)
Yenilenmiş yönetim biçimi seçenekleri (Artık istediğimiz anda yönetim biçimimizi değiştirebilmekle kalmıyor; siyasi, askeri veya sivil alandaki çok çeşitli idari şekillerini de ülkemizde kullanabiliyoruz)
Yeni eklenen ve şehirlerde özel yapılar, özel eklentiler veya özel teknolojiler kullanılmasını sağlayan ünlü kişi karakterleri (Leonardo Da Vinci, Edison, Faraday, İbn-i Sina gibi çok çeşitli meslek gruplarından olan ünlüler, belki de sizin şehirlerinizden birinde doğup, sizin vatandaşınız olacaklar)
Hemen hemen tüm üniteleri teknolojik gelişimi tamamlayınca bir kademe üste geliştirebilme imkanı
Yeni ortak karakterler, üniteler, binalar, Piramitler, Pentagon, Sultanahmet Camii gibi yüzlerce büyük yapılar ile birlikte tamamen uygarlıklara has özel eserler da yaratabilme şansı
Geliştirilmiş hız, arabirim ve yenilenmiş oyun motoru ile eski sürümdeki hızdan neredeyse hiç ödün vermeden görüntülenebilen 3 boyutlu grafikler
70`in üzerinde animasyon, çok çeşitli oyun sonları ve hareketli lider portreleri ile tamamen oyundaki tavrınıza yönelik oyun bitişleri
Fare tekerleğini kullanarak şehirleri, üniteleri, yapıları veya harita üzerinde kurduğunuz maden, su arkları, kasaba ve köyler, at ahılları, kaleler gibi onlarca ek yapıyı da aynı kalitede büyütüp küçültebilme
Yenilenmiş savaş animasyonları ile çok daha gerçekçi savaş sahneleri
Oyuna entegre edilmiş hile profilleri (Altta detaylı olarak belirtilecek)
Tüm senaryoları düzenlemeye uygun durumdaki gelişmiş bir senaryo ve harita hazırlayıcısı
Tüm bu değişikliklerin üzerine tamamen yenilenmiş, muhteşem bir görsellik sunan arabirim ve oyun motoru

Bazı Hileler : Oyuna dahili olarak hile desteği de eklenmiş durumda. Bu hilelere erişmek için oyuna girip, harita ekranımız karşımıza geldikten sonra çift tırnak (") tuşuna basmamız ve "help" yazmamız yeterli. Erişebileceğiniz tüm ek komutlar burada belirtiliyor. Örnek olarak oyundaki hile menüsünü aktiflemek için "game.toggledebugmode" yazmanız ve ardından "Shift" ve "T" tuşlarına birlikte basmanız yeterli. Buradan uygarlığınızın altın miktarını veya teknolojik gelişim seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Bunun gibi kullanılabilecek birçok hile oyun içine dahil edilmiş durumda. Ancak oyunun özellikle kolay kipini seçtiğinizde bu hilelere gerek bile duymayacağınızı da belirtmek isterim.

Oyun için gereken en düşük sistem özellikleri :

İşletim Sistemi : Windows 2000, XP veya 2003
İşlemci : 1.2Ghz Pentium 4 veya dengi AMD işlemcisi
Hafıza : Windows 2000 için 256MB, Windows XP ve üzeri için 512MB Hafıza
Boş Sürücü Alanı : 1.7GB boş sabit sürücü alanı (innDireceğiniz bu Demo sürüm için de en az 800MB önerilir)
Video : DirectX 9.0c ve Donanımsal T&L destekli yeni nesil bir ekran kartı (En az Geforce 2 veya Radeon 7500)
Ses : DirectX 9.0c destekli bir ses kartı
DirectX : DirectX 9.0c veya üstü
Ek : İşletim sistemi Servis paketi 1 veya üstü

1.09 Güncellemesi : Oyunun şu anda en son çıkan ve birçok hatayı düzelten yamasını buradan (23.4 MB) innDirebilirsiniz.

Editör Notu : Gerçekten de bir strateji oyunu olarak Civilization 4 tam anlamıyla kendini, özellikle grafiksel olarak tamamen yenilemiş ve çok gerçekçi görüntüler sunabilen bir strateji klasiği olmuş diyebiliriz. Eski sürümlerdeki arabirim daha kapsamlı, daha görsel ancak hemen alışılabilinecek kadar da basit kullanımlı hale getirilmiş. Yapay zeka gerçekten de sizi zorlayacak kadar güçlü duruma sokulmuş. Özellikle serinin rakiplerinden neredeyse tek eksik yanı olan görüntüleri büyültüp küçültebilme özelliği firma tarafından ilk defa bir oyunda kullanılmasına rağmen görselliğe muazzam derecede katkıda bulunmuş. En düşük sistem özellikleri yukarıda belirtildiği gibi bile olsa, Pentium III 750 kullandığım ve birçok ek program çalıştırdığım kendi makinemde bile sorunsuzca oynayabildiğimi göz önüne alırsak, bu üstün grafikler bile oyunun stabil görüntü moturunun ne kadar yetenekli olduğunu gösteren bir diğer artısı.

Gelelim oyunun eksilerine. Oyunda eski seriden farklı olarak gelen tüm özellikler gerçekten de muhteşem aslında. Kontrollere ve yeri değişen bazı özelliklere alışmak az bir zaman alıyor, ancak yine bile bu denli çağ atlayan tüm oyun serileri ile aynı durumda diyebilirim. Ancak dediğim gibi oyunun eski serilerden belki de tek bir eksik yanı var. O da ne yazık ki firmanın Türk uygarlığını şimdilik oyuna eklememiş olması. Gerçi firma, Osmanlı ve Türk uygarlıklarının da çok yakında sitesinden innDirilebilecek bir yama ile eklenebileceğini belirtse de, bu durum ne yazık ki oyun firmalarının bile türlü siyasi durumlardan etkilendiklerini gösteriyor bizlere.

Yine de iyi niyetli davranıp, bu durumu firmanın oyunu beklenenden çok daha erken çıkarmasına bağlayıp; Türk uygarlığı dışında daha evvel açıklanan birkaç uygarlığı da bir yama ile ekleyeceklerini belirttiklerini düşünerek bu eksiyi sildiğimizde, karşımızda hatasız, tam puanı fazlasıyla hakedebilen, başından kalkamayacağınız bir strateji canavarı olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Bir strateji oyunu düşkünü olarak Civilization 4 `ü tüm oyunseverlere tavsiye ederim. Ancak lütfen oyunu oynarken biraz ara verin; hem gözlerinizi dinlendirmeyi, hem de sitemizi takip etmeyi unutmayın :)



Civilization indir ( Download )


İndirme Notu :Civilization Programını indirdikten ettikten sonra lütfen antivirüs programları ile taramadan geçiriniz. Turkindir.com Civilization program yazarı değildir ve sorumlulukta kabul etmez.
 
SEÇMECE PROGRAMLAR
Real Domino
Rise of Nations
Modern Warfare
Deep Sea Tycoon
Wulfram II
SilkroadOnline
Amiral Battı
Gazillionaire Deluxe
Empires: Dawn of the Mode
Buildcity
Pocket War
Coffee Tycoon
Baren
Snood
Warship Extreme
Tornado Jockey
Immortal Cities: Children
Heroes of War
Impossible Creatures
Netrek XP
Freeciv (Windows)
SpellForce 2 – Shadow Wa
Cultures 2: The Gates of
Pharaoh
Counter-Strike Skin Tasar
Warcraft III: Reign of Ch
Worms 4 : Mayhem
Stronghold 2 Patch
İstanbul - Kıyamet Vakt
Heroes of Might and Magic
Gates of Troy
Battlefleet: Pasific War
Ahriman`s Prophecy
Diablo II
Age of Mytholoy: The Tita
Desperados: Wanted Dead o
Capitalism
Titans of Steel
Heroes of Annihilated Emp
 



Copyright © Turkindir.com

Gizlilik Bildirimi